Ptaszki coraz śmielej ćwierkają, drzewa, krzewy zaczynają puszczać pąki, słoneczko coraz mocniej przygrzewa…I co? I znów mam ochotę na coś lekkiego, orzeźwiającego, smacznego i zdrowego oczywiście!
Inspiracja przyszła z Green Ways, a jakże!
Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam borówki amerykańskie, im większe, tym więcej radości do zjedzenia!
Mniammm, pychota…
No to sobie zaszaleję nieco. Zachęcam i Ciebie do tego.
Z wiosną koniecznie trzeba zmieniać swoje menu, po-żegnać się z cięższymi, sytymi potrawami na rzecz lżejszych, świeżych, orzeźwiających. Koktajle owocowo-warzywne, smoothie, lżejsze zupy, warzywa surowe i na parze, takie klimaty.
Moja borówkowa delicja poleca się na wiosenne, ciepłe dni. Zatem do dzieła!
Tego potrzebujesz:
Banan
Szklanka borówek amerykańskich lub saszetka Bio Jagody GW
Szklanka soku jabłkowego (najlepiej 100%, bez cukru, czy tym bardziej słodzików)
Łyżka Bio Jęczmienia Green Ways
Przygotowanie:
Prościutka sprawa – pokrój banana na mniejsze kawałki, włóż do blendera. Dodaj borówki lub zawartość saszetki, sok jabłkowy i łyżkę pyłku jęczmiennego. Wszystko dokładnie wymieszaj/ zmiksuj/ zbleduj i pałaszuj na zdrowie!