Wiosenny czas sprzyja oczyszczaniu organizmu. Całkiem sporo osób się na to decyduje. Spotykam się z pytaniami, jak nasza Zielona Żywność wpływa na detoksykację organizmu, co wspiera, w czym pomaga, jakie konkretne korzyści mamy spożywając Zieloną Żywność Funkcjonalną w czasie oczyszczania organizmu?
Korzyści są ogromne i bardzo konkretne. Będzie trochę naukowo, ale mam nadzieję, zrozumiale.
Po pierwsze chodzi o to, że mamy do czynienia z ich kompleksowym działaniem. Zielona Żywność wspiera kompleksowo narządy detoksykacyjne i powiązane procesy w ciele. Dzięki temu łagodnie i skutecznie wspomaga zdolności detoksykacyjne organizmu. Nie chodzi więc o jakieś wybrane substancje w tych produktach, ale o efekt synergicznego działania wielu związków, które uczestniczą w procesie detoksykacji.
A jak konkretnie wpływa na detoksykację organizmu?
Wpływa na skórę i na śluzówki. Poprawia barierę ochronną organizmu, przez co zmniejsza wchłanianie substancji obcych z zewnątrz.
Poprawia stan jelit. Poprzez usuwanie złogów, poprawę mikroflory jelit, wytwarzanie mniejszej ilości toksyn bakteryjnych, wsparcie naturalnego ruchu jelit – zapobieganie zaparciom, wchłanianie substancji gnilnych i toksyn bakteryjnych.
Wspiera regenerację wątroby i jej czynności. Poprawia rozkład i wydalanie chemikaliów. Wpływa na tkanki i komórki. Ogranicza wchłanianie chemikaliów do komórek, uwalnia już związane niepożądane substancje w komórkach. Hamuje rakotwórcze i zapalne działania chemikaliów. Zmniejsza negatywne działanie metali ciężkich na tkanki. Ochrania przed oksydacją i innymi uszkodzeniami. Regeneruje uszkodzone komórki.
Spożywanie Zielonej Żywności Funkcjonalnej powoduje zwiększenie odprowadzania substancji niepożądanych, toksycznych, głównie z kałem i moczem. Zapobiega ponownemu zanieczyszczeniu przez uwolnione substancje.
Inne korzyści, które obserwujemy podczas detoksykacji z udziałem „zielonek”: regeneracja i poprawa czynności nerek, efektywne wydalane, zwiększenie skuteczności układu limfatycznego, ograniczenie przenikania chemikaliów przez łożysko, mniejsze przenikanie chemikaliów do mleka matki itp.